22.2.2015

Lempi villakangastakkini

Ostin asukuvassani näkyvän tummanharmaan villakangastakin UFF:n liikkeestä pari talvea sitten.
Olin jo sitä edellisenä talvena etsiskellyt tummanharmaata/mustaa villakangastakkia, joka olisi malliltaan istuva ja pitkä puoleen reiteen asti. Sopivaa ei kuitenkaan osunut vastaan silloin ja jouduin jättämään haun jälleen seuraavalle syksylle. 
Joten tämä VeroModan takki oli todellinen löytö edullisesti Jyväskylän UFF:n liikkeestä! Takkiin kuuluu myös huppu, mutta sitä en ole käyttänyt kertaakaan. Se onneksi oli irrotettavissa helposti vetoketjulla.

Tämä takki on ollut niin ahkerassa käytössä, että siitä hajosi vetoketju harmillisesti viime talven lopulla. Vetoketjun ongelma on, ettei ketjun hakaset pysy kiinni. Sama ongelma sattui toisellekin takilleni viime talvena. Minun tuurillani juurikin kaksi suosikki talvitakkiani hajosivat samaan aikaan! Vetoketjun vaihto tähän takkiin olisi varmastikin maksanut yhtä paljon, kun millä summalla tämän takin ostin käytettynä.

Onneksi en kerinnyt takkiani viemään ompelijalle, koska bongasin Outi Les Pyyn Facebookista linkin vetoketjun korjaamiseen. Hän jakoi Helsinkiläisen korjausompelija Annu Koivumäen videopätkän, jossa hän jakaa neuvoja ja vinkkejä kuinka välttyä uuden vetoketjun ostolta kokeilemalla ensin itse pienillä kikoilla korjata vika.

Molemmat takkini on nyt korjattu näillä vinkeillä! Tein siis itse ja säästin! :D
Mikään ei ole kurjempaa kun lempi takista tai laukusta hajoaa vetoketju jopa luvattoman lyhyellä käyttöiällä. Vetoketjun kokonaan uusiminen on sen verta iso ja hankala projekti. Mieluummin veisi korjausompeluun ja maksaisi siitä.
Työhistoriastani löytyy pitkä kokemus kaupan alalta, jossa käsittelin paljon vaatereklamaaatioita ihan vain vetoketjun hajoamisen takia. On ikävää asiakkaan joutua palauttamaan hyväksi koettu takki pelkän vetoketjun hajoamisen takia. 
Koen että nykyään laadukkaissakin tuotteissa käytetään halpoja vetoketjuja, joiden vetimet eivät kestä pitkää käyttöä.
Nykyään hyvän takin tai laukun löytäessäni, tutkailen tarkkaan myös vetoketjun laadun. Ettei tarvitse heti pettyä sen laatuun.

Annu Koivumäen vetoketjun korjauksen kikkakolmoset pääset katsomaan Yle Areenan sivuilta: näin korjaat vetoketjun
Onneksi tässä villakangastakissani on kaksi vedintä, joten vaihdoin yksinkertaisesti vetimien paikkaa: rikkinäinen vedin alimmaiseksi ja ehjä vedin pääkäyttöön - sulkemaan takin.


takki - VeroModa (secondhand)
toppi - Thaimaasta
farkut - Zara
pipo - Etelä-Koreasta
huivi - Cubus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti