11.2.2015

Rahkalättyset

Jos iskee akuutti makean himo, rahkaletut on nopea lääke makeaan!
Lettu itsessään on jo sen verran makea, ettei sitä tarvitse hukuttaa lautasella marjoihin ja hilloihin.
Tämän ohjeen löysin kauan sitten, mistäpä muualta kun jonkun blogista. Julkaisijaa en valitettavasti enää muista, siitä on aikaa jo monta vuotta.

Tästä helppo ja nopea ohje herkkusuille:

Tarvitset:
250g (yksi purkki) maustamatonta rahkaa
3 kananmunaa
1dl vehnä- /mantelijauhoja
½ dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1/4 suolaa
paistamiseen voita
Hilloja / marjoja tarjoiluun



Sekoita hyvin kaikki ainekset keskenään. Itse tein tupla-annoksen, joten määrä kuvassa on huomattavasti enemmän. Lisäsin taikinaan samalla yhden banaanin ja jätin sokerin kokonaan pois. Mielestäni taikina ei tarvitse yhtään sokeria. Vaniljasokeriakin laitoin ihan hippusen verran.
Anna taikinan turvota n. 10min. 
Annostele pannulle reilun ruokalusikan verran taikinaa, jolloin sen tasoittamalla saat paistetun kananmunan kokoisia lettuja. Mitä ohuempi, sen nopeammin ja paremmin paistuvat. 
Paista lettuja miedolla lämmöllä.









Tällä kertaa kaapista löytyi jäisiä mustikoita ja kiivejä.

Tämä on mainio herkuttelu myös aamupalaksi. 
Yllätä tulevana ystävänpäivänä kultasi tällaisella aamupalalla tai toteuta yhdessä kavereiden kanssa ystävänpäivä brunssi tarjoamalla heille juuri paistettuja lettuja. Saat tehdä aika ison annoksen - maistuvat varmasti! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti