22.5.2015

Chania old town

 shirt - H&M      
 shorts - NewYorker
 bag - no brand
               sandals - Chania Street markets


Yhtenä aamupäivänä teimme pikavisiitin Hanian vanhaan kaupunkiin, joka on kiertelemisen arvoinen. Hanian vanhan kaupungin kaduilla voi puikkelehtia helposti monta tuntia. Pikkukadut ovat pullollaan putiikkeja, jotka myyvät käsityönä nahkasta valmistettuja laukkuja, lompakoita, sandaaleja. Myös valikoimista löytyy perus "turistikrääsän" lisäksi hopea ja kulta koruja. Ehdottomia tuliaisostoksia Kreikasta ovat oliiviöljy, hunaja, sekä erilaiset mausteet ja yrtit. Omat suosikkini mausteista ovat valmiit seospussit Zatzikin ja kreikkalaisen salaatin maustamiselle.

Malemesta pääsee paikallisbussilla suoraan Haniaan, yhdensuuntainen matka Malemesta on 2,30€. Busseja taitaa mennä vaihtelevasti. Kannattaa tarkistaa oman hotellin respasta aikataulut, eivät taida ihan pitää minuutilleen paikkansa mihin me Suomalaiset olemme tottuneet! ;)
Haniassa bussiasema on ihan keskustassa, n. kahden korttelin päästä vanhan kaupungin osasta. Aika kuluu mukavasti pikkukatuja kierrellessä kohti satamaa. Satamassa on ihania ravintoloita, joissa voi nauttia hyvän kreikkalaisen aterian. Huokeammalla hinnalla tosin syöt matkan varrella "sisäkaduilla". Vaikkakin kreikan hintataso on paljon matalampi kuin Suomessa.

Kreikkalainen ruoka on hyvää! Omaksi lounassuosikikseni nousivat kreikkalainen salaatti ja munakas. Ainoastaan tähän aikaan vuodesta oliivit eivät ole vielä riittävän kypsiä. Maistuivat aika kitkerille salaatissa.
Maistamisen arvoisia Kreikkalaisia ruokia ovat myös Souvlaki (kreikkalaiset grillatut lihavartaat), Gyros pitaleivällä (pitaleipä täytetty kebabilla, kasviksilla ja ranskalaisilla perunoilla) ja Mousaká (munakoisopaistos perunalla, jauhelihalla ja juustolla).Ei kommentteja:

Lähetä kommentti