3.6.2015

Run runJuokseminen! Helposti toteutettavissa oleva urheilumuoto ihan missä vain. Voit itse sovittaa vapaasti päivän ohjelmaasi: joko aamusta ennen töihin menoa tai myöhään illasta niin halutessasi. Edullistakin tämä harrastus on. Ei tarvitse maksaa kk-maksuja kenellekään, ainoastaan panostaa hyviin juoksutennareihin ja vähintään joustaviin housuihin.
Mutta silti tämä laji on aina ollut siellä epämieluisten lajien listallani. Koen juoksemisen tylsäksi - kovempaa kun pitäisi päästä heti. Ensimmäisen puolen kilometrin jälkeen pohkeita pakottaa, hartiat on korvissa, happi loppuu ja tuntuu että puuskuttamiseni naama punaisena kuuluu kilometrinkin päähän. Yleensä ankean kelin sattuessa menisin mieluummin sisälle lämpöiseen ja kuivaan saliin. Loppusyksystä saapuvat musta jää ja talvella on liukasta ja kylmä juosta. 
En ole lajista ollut innostunut ennen, mutta pari vuotta sitten päätin että opettelen vähintään tykkäämään lajista! Pakotin itseni juoksemaan, vaikka ajattelin ettei tästä tule mitään. Eikä siitä kyllä ihan rutiinia minulle tullutkaan.

Tasaisen ja kestävän juoksun harjoittaminen vaatii aikaa ja malttia. Yleensä harjoittelu on tyssännyt minulla siihen kovaan hengen haukkomiseen, kun on pitänyt mukamas pystyä heti nollasta juoksemaan kovaan tahtiin muutama kilometri putkeen. Sen olen huomannut että hyvät kengät ja oikea juoksuasento ovat kaiken a ja o. Voi luoja kun reisiä ja polvia pakottaa seuraavana päivänä, jos asento on ollut ihan väärä lenkillä. 

Nyt kuitenkin olen jostain saanut intoa ja tarmoa tähän lajiin! Epäilen että crossfitillä on jotain tekemistä asian kanssa, koska treeneissä on usein lämmittelynä tai päivän työnä hallin juoksemista ympäri. Olen siellä oppinut malttia ja kärsivällisyyttä juoksemisen suhteen. Joten nyt koen jopa tarvetta päästä ulos juoksemaan ja pitkiäkin lenkkejä on jo heitetty rakkaan ystäväni kanssa! Kiitos myös hänelle kärsivällisyydestä, en ole mikään pikakiitäjä lenkkipolulla! :D
(kuvat otettu LG Nexus5 älypuhelimella)


Running! It's easy sport wherever to do it. Easily you can fit it to your daily routines and do it in the morning before going to work, or later in the evening. Also its cheap hobby. No need to pay any monthly memberships, only you need to invest in good running shoes and elastic tights. 

Still this sport is on my undesirable list. I feel running to be boring and I should go fast if I'm doing it. After first half kilometer starts to feel uncomfortable, shoulders are reaching ears, oxygen is ending and I guess that my gasp can everyone hear far away.
I have tried to learn to like running years ago, without succeed.
But now I believe I have made it! Now I've become inspired about running. It feels more easier to run longer distances than before and I actually wait to go running. Especially if its a nice weather. I believe crossfit has something to do with it. We are doing quite often for warm-up and in WOD a running part. I might learn more patience for running.
And now I'm running long distances with my dear friend! Thank you for her patience, I'm not the fastest one on the road! :D
(photos taken with LG Nexus5 smartphone)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti