28.12.2015

Joulu

Joulu tuli ja meni, mutta ähky jäi! Tänä Jouluna en osannut välttyä liikaherkuttelulta. On se kumma kun ihmisen täytyy syödä vaikka nälkä onkin jo selätetty. Emme saaneet valkeata joulua, mutta aurinko yllätti säteillään kirkkaalta taivaalta.

Tapanin päivänä kävimme pienellä ystäväporukalla katsomassa uusimman Star Wars – elokuvan ja parilla lasillisella muiden Tapsan juhlijoiden joukossa. Elokuva oli hyvä! Ei pettänyt odotuksiani, vaikka vähän skeptinen olin kun niin moni sitä hehkutti…  Sunnuntaina jatkui rakkaiden ystävien kanssa jorinointi koko päivän. Ystävämme oli jälleen saapunut lomalle kotikaupunkiinsa maapallon toiselta puolelta ja kyllähän siinä muutama tunti meni kuulumisia vaihdellessa. Tästä taitaa tulla tapa että ”kahvittelumme” kestävät sen 7h… :D


Ehkäpä ähkystä olotilasta saakin syyttää itse kokkia, kun äidin loihtimat jouluruuat ovat niin hyviä...


Joulu meni perheiden luona yhteistä aikaa viettäen. Perinteeseen kuului kuusen koristelua, Joulurauhan julistuksen seuraaminen televisiosta. Toki lahjatkin jaettiin ja nähtävästi olen ollut kiltti kun muutaman paketin pukin kassista oli osoitettu minulle. Aattoiltana lämmitettiin joulusauna ja herkuteltiin vielä myöhään illasta juustoilla. 
Pitkästä aikaa kävin ”soittelemassa” vanhempieni kotona pianoa. En mikään hyvä pianisti ole koskaan ollut. Viime soittokerrasta on monen monta vuotta, joten ihan alun opettelusta se kävi tällä kertaa.  Hartaasti mietin että olisiko mahdollisuuksia aloittaa jälleen pianon soiton tunneilla käynti keväällä, mutta piru ne tuntuvat olevan kalliita opetustunteja…
Jos et ole vielä kyllästynyt glögin makuun ja mietit mitä herkkua leipoisit Uudeksi Vuodeksi - tässä suussa sulavan valkosuklaaglögikakun ohje! Resepti tuli napattua Kinuskikissalta ja tätä herkkua onkin tullut mussutettua koko joulun pyhät.

Toivottavasti muillakin oli hyvä ja rentouttava joulu!


Christmas is behind, and all I got was a huge swell from all the food what I ate. I should learn how to eat properly. Well, at least Christmas is only once a year.
We didn’t have a white Christmas, but the sun came to cheer up! Christmas was well spent with families. Tradition is to decorate the Christmas tree, watch the declaration of the Christmas peace from a TV. Also some presents were shared and obviously I have been a kind during the year, because I got some presents too.

I hope you had a nice and relaxing Christmas as well!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti