20.9.2016

Herkullinen Punajuuri-vuohenjuustokeitto




Juureksista tehdyt sosekeitot nousevat syksyisin suosioon kotikeittiöissä. 
Olenkin lähiaikoina paria sosekeitto reseptiä kokeillut kun tätä aikaa tuntuu kotona olevan. Äidin kasvimaalta saaduista punajuurista päätin kokeilla mm. sosekeittoa ja löysinkin makoisan reseptin johon lisätään vuohenjuustoa. Helpon ja nopean ohjeen löysin Helsingin Sanomien sivuilta ja tahdon myös täällä sen jakaa, tarvitset siis:

½ kg punajuuria
810 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 punasipuli
tilkka öljyä
200 g pehmeää vuohenjuustoa
1 dl kermaa
rouhittua mustapippuria
(suolaa)

Pinnalle:
tuoretta basilikaa
seesamin siemeniä

Kuori ja pilko sipuli, kuullota se isossa kattilassa tilkassa öljyä. Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

Kuori ja pilko punajuuri pieniksi paloiksi. Lisää ne kattilaan ja keitä kunnes punajuuret ovat pehmeitä. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneella.
Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sen sulaa. Lisää joukkoon myös kerma. Kuumenna keitto ja lisää joukkoon pippuria maun mukaan sekä suolaa halutessas. 
Tarjoile keitto yhdessä lempileipäsi kanssa ja ripottele keiton pinnalle basilikaa ja/tai seesamin siemeniä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti