3.3.2017

Perky lingonberry smoothie
Jos pakastimesi on pullollaan puolukoita ja tarvitset uusia reseptejä, tässä yksi! Helppo ja nopea puolukkasmoothie on sokeriton ja maidoton. Tämä sopii joko aamupalaksi tai välipalaksi. Itse pyöräytän aika usein välipalaksi.
Puolukka smoothiessa kuulostaa aika happamalta, mutta banaani ja kauramaito makeuttavat annoksen hyvin. Alkuperäisessä ohjeessa on käytetty taatelia, mutta itsellä se on jäänyt pois (sekä probioottikapseli).  
Reseptin bongasin Iltalehden sivuilta, mutta alkuperäinen resepti on Virpi Mikkosen ja Riikka Kantinkosken Joulukirjasta. Annoksesta riittää kahdelle.

Tarvitset siis:
1 kypsän banaanin
3 dl jäisiä puolukoita
5 dl kauramaitoa tai muuta kasvismaitoa
(1-2 tuoretta taatelia kivettöminä)
(1 probioottikapselin sisältö)

Kuori banaani ja paloittele muutamaan osaan. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna surrata tasaiseksi. Tarvittaessa lisää nestettä, jos tahdot juoksevamman.
Tarkista maku ja lisää halutessasi toinen taateli ja sekoita. Omasta mielestäni annos ei tarvitse taatelia ollenkaan. Tarjoile kylmänä.


Herkullista viikonlopun alkua!

If you love lingonberry, you got to try this fast and easy smoothie receipt which is sugar-free and no milk used. You can enjoy it as a breakfast or a snack. I’m prefer as a snack.

All you need is:
1 mature banana
3 dl frozen lingonberries
5 dl oat milk or something else vegan milk
(1-2 fresh dates without seeds and 1 content of probiotic capsule)

For me smoothie is sweet enough without fresh dates and I haven’t used this probiotic capsule either.

Skin and divide a banana into pieces, add all ingredients to blender and let it sing. If necessary, add more liquid. Check the taste and add another fresh date if you wanted to be sweeter. Serve as cold and enjoy.

The original receipt can be found from the book Joulukirja (Christmas book), written by Virpi Mikkonen and Riikka Kantinkoski

Have a tasty weekend!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti