12.7.2017

Kylmäuutettu kahvi




Nyt olisi kahvinarkkareille tiedossa herkullinen kahviresepti!
Jos kuumana kesäpäivänä et kuitenkaan kovin nauti lämpöisen kahvin juonnista, suosittelen maistamaan ehdottomasti tämän kesän hittijuomaksi kohonnutta kylmäuutettua kahvia, cold brewed coffee.
Kahvin valmistuksen juju on siinä, että kahvi on uutettu kylmässä vedessä vähintäänkin kahdeksan tunnin ajan.
Kieltämättä maku vaati minulla aluksi hieman totuttelua aikoinaan kun ensimmäisen kerran pääsin kylmäuutettua kahvia maistelemaan. Makuun tottuneena kahvi maistuukin yllättävän hyvälle, että oli itsekin kokeiltava sen valmistusta. Kylmäuutetun kahvin etuna on sen raikkauden vuoksi myös se, ettei tarvitse kiirehtiä kahvin juonnin kanssa ennen kuin jäähtyy… Kylmä kahvi kaunistaa, vai miten se oli… ;)






Tämän piristävän kahvin ohjeen löysin soppa365.fi:stä.
Valmistaaksesi kylmäuutettua kahvia ja kahvijääpaloja tarvitset:
  • 1½ dl tummapaahtoista suodatinkahvia
  • 8 dl kylmää vettä

Mittaa kahvinpurut ja vesi kulhoon (itse käytin pressopannua) ja anna seistä huoneenlämmössä noin 12 tuntia. Suodata kahvi harsokankaan läpi, pullota ja säilytä jääkaapissa. Kahvi säilyy jääkapissa parisen viikkoa (jos maltat olla juomatta).
Voit myös osan kahvista pakastaa jääpaloiksi.

Tarjoile kylmäuutettua kahvia kahvijääpalojen ja kevyt- tai täysmaidon kanssa.

Itse sekoitin joukkoon Oatlyn Ikaffe-kauramaitoa, toimii!





I love coffee and I had to try this cold brewed coffee at home.
If you love coffee like I do, I suggest you try this.

You will need 1½ dl dark roasted filter coffee and 8dl cold water.
Mix all ingredients into French press and let it stand in the room temperature about 12 hours. Filter all the coffee through a gauze and bottle it. The coffee will abide two weeks.
Also you can freeze for ice cubes a portion of the coffee.


Serve cold brewed coffee with ice cubes and milk. I used Ikaffe Oatly milk, and it tasted good!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti