29.1.2015

Arjen pikkuiloja

Onko ok sanoa arjen pikkuiloiksi ei-kireä nahka ja hajuton hiki..?
Ne joka tapauksessa ovat oman arkeni pikkuiloja! :D
Ja tästä päästäänkin sitten aiheeseen, ensimmäiseen kauneus postaukseeni. Tahdon jo blogini alkuvaiheessa esitellä luottotuotteeni, jotka parhaimmassa tapauksessa pelastavat päiväni:

vasemmalta oikealle:
Mádara - deodorantti
Voimaruoka - kookosöljy
Lumene bright now vitamin C - ravitseva tehohoito
Label.m - kuivashampooLumene Bright Now Vitamin C -seerumi

Tähän tuotteeseen tutustuin ihan vahingossa. Sattumoisin kävin Jyväskylän Sokoksella ostoksilla viime talvena, jolloin oli heillä Lumenen tuotteita tarjouksessa: kaupanpäälle sai tutustumisetuna tämän seerumin. Siitä lähtien olen tätä käynyt ostamassa lisää aina entisen pullon tyhjennettyä! Kasvoni ovat sekaiho-tyyppiä; pinnalta rutikuiva ja alta rasvaisempi. Varsinkin talvisin tämän huomaa kun nenäni ja otsani alkavat hilseilemään kuivaa ihoa irti. 
Tämän seerumin käytön jälkeen olen ollut paljon tyytyväisempi ihooni ja iho ei ole kuiva ollenkaan. Seerumia suositellaan käytettäväksi aamuin illoin päivä- ja yövoiteen alla, mutta käytän tätä ainoastaan iltaisin, se tuntuu riittävän iholleni. Aamuisin käytän pelkästään toista päivävoidetta, jossa on suojakerroin.
Mádara Herbal Deodorant

Tämän yrttideodorantin satuin löytämään viime syksynä Helsingin I love me -messuilla olevasta luontaistuote pisteeltä. Olin jo jonkin aikaa miettinyt että vaihtaisin tavalliset deodorantini luonnollisiin, jotka eivät sisältäisi alumiinia. 
Tuotteen luvataan olevan 100% luonnontuote - ei sisällä alumiinia. Tämän takia ostin tuotteen testattavaksi, mutta kotona huomasin tuoteselosteessa kylläkin mainittavan "Potassium Alum", eli ei sittenkään kyseessä 100% luonnontuote?!
Yrityksen sivuilla tosin kerrotaan: "Potassium alum on luonnossa esiintyvä mineraalikristali. Se on ihoa supistva, antiseptinen ja potentiaali antibakteerinen aine. Potassium Alum estää hajubakteerien kasvua iholla, mutta ei estä hikoilua. Tästä syystä sitä käytetään luontaisena deodoranttina."
Lisää aiheesta: Madara cosmetics

Joka tapauksessa olen ollut tyytyväinen valintaani. Olen herkästi hikoileva ihminen ja tämä tuote estää hienhajun muodostumisen. Ei nyt ihan nopein kuivumaan, mutta ei myöskään tahraa vaatteitani. 

Label.m kuivashampoo

Vihdoinkin on tullut bruneteillekin oma kuivashampoo! Valkoinen kuivashampoo, kun ei oikein näyttänyt ihan parhaimmalta omassa tummassa tukassani... 
Tämä shampoo on päivieni pelastus. Kun heräät aamulla ja huomaatkin hiustesi menneen astetta rasvaisemmiksi yön aikana, varsinkin kun edellisenä iltana olet todennut nukkumaan mennessä "vielä yhden päivän pärjää pesemättä...". Pärjää vallan mainiosti vielä yhden työpäivän, kun tätä suihkii. Varsinkin otsatukkani kaipaa tätä aika usein, kun hikoilen otsasta ja luonnonkihara otsahiukseni ottaa itseensä ja käpertyy omiin suuntiinsa.

+ tuuheuttaa hiuksia hyvin juuresta, sopii käytettäväksi kampausten teossa.
Kookosöljy

Ystäväni vinkistä aloin kokeilemaan käyttää kookosöljyä vartalorasvana ja voin sanoa että toimii! Kookosöljy on monikäyttöinen rasva; se soveltuu ruuanlaittoon ja leivontaan, mutta myös ihon ja hiusten hoitoon. 
Rasvaan kroppani melkein joka ilta kookosöljyllä. Käytän sitä myös kasvoillani "yövoiteena" iltaisin. Itselläni öljy ei jätä rasvaista tunnetta, kuten jotkut perus vartalorasvat tekevät ja levittäminenkin on vaivatonta. Ainoa huono puoli, että öljy kuivuu omalle iholleni hitaasti. Joten en suosittele levitettäväksi aamuisin ennen töihin lähtöä. 
Myös hiustenhoidossa öljyä voi käyttää esim. tekemällä hiusnaamion ennen hiusten pesua. 

En ole suosinut mitään tiettyä kookosöljyä. Olen käyttänyt, mitä kaupasta on ollut saatavilla, mm. Cocovin kylmäpuristettua kookosöljyä. Tämä kuvassa oleva sentrifugoitu kookosöljy tarttui mukaan lähimmästä ruokakaupasta juurikin tänään! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti