31.12.2015

Fresh porridge



Tämän lomaviikon aikana on saanut nauttia kiireettömistä aamuista ja olenkin valmistanut edellisenä iltana itselleni valmiiksi seuraavan aamun aamupalan, jota olen voinut lusikoida rauhassa. Tuorepuuro on minulle uutuus, mutta puuro syötynä kylmänä sinänsä ei. :D 
Arkiaamuina herään viimeistään 06:00 töihin, jolloin ei vielä ole nälkä. Hyvin usein syön siis vasta töissä 7:30-8.00 aikoihin koneen äärellä aamupuuroni ja jos aamu alkaa vauhdilla töissä, saatan mussuttaa kylmää puuroa vielä tunnin päästäkin työpisteelläni.

Ohjeeseen törmäsin Fit-lehden Instagram -tililtä. Googlailemalla löytyy paljon eri variaatioita tuorepuurolle sekä raakapuurolle. Sovelsin tätä ohjetta sen verran, että jätin mansikkaraidan pois ja lisäsin marjoja vasta aamulla. Vaihtelevuutta makuun saa eri marjoilla ja hedelmillä. Itse olen herkutellut mansikoilla tai mustaherukoilla eri aamuina. Jos olet tottunut maidottomaan ruokavalioon, jogurtin voi korvata soseutetulla banaanilla ja lisäämällä enemmän mantelimaitoa.



During this holiday week I had a chance to enjoy slowly mornings. So I decided to try fresh porridge as a breakfast. Fresh porridge is a new thing to me, but porridge eaten as cold is not! :D On work mornings I cannot eat breakfast at home because I have to wake up at 06:00 am.. So I’m eating my morning porridge normally at work at the same time when reading emails first to start my work day. Sometimes mornings are so busy at work that I’m still trying to eat the already cold porridge after hour.
I run into this receipt on Fit-magazine’s Instagram photo. By googling you can found many variations for fresh or raw porridges. 





Ohje tuorepuuroon on hyvin simppeli ja nopea:

Sekoita ainekset keskenään hyvin lusikalla (jos tahdot hienompaa koostumusta, sekoita ainekset sauvasekoittimella tai blenderissä) ja anna tekeytyä yön yli jääkaapissa. Aamulla lisää marjoja päälle. 

1 dl kaurahiutaleita
1,5 dl maustamatonta jogurttia
loraus mantelimaitoa
1 tl pellavasiemenrouhetta
1 tl chian siemeniä
marjoja tai hedelmiä oman maun mukaan



I prepared fresh porridge with the following ingredients:

Mix all ingredients together very well (to get a smoothly texture, mixed in a blender) and keep it in the fridge overnight. In the morning add berries.

1 dl oats
1,5 dl natural yogurt
Bit of almond milk
1 ts linseed groats
1 ts chia seeds
Berries or fruits by your choice





Herkullista Uutta Vuotta 2016 !!!

Delicious New Year 2016 !!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti