1.1.2016

New Year 2016

Uusi vuosi vaihtuu ja on aika vaihtaa kalenteriakin. Joulukuun alussa kävin useammassakin myymälässä katselemassa kalenteria tulevalle vuodelle. Jotta jaksan katsella koko vuoden kalenteriani, minun vaatimukseni on kiva kansi ja ulkonäkö (luonnollisesti!). Yhdellä aukeamalla on näyttävä koko viikon päivämäärät ja merkinnät. Pahitteeksi ei myöskään olisi että kalenterissa olisi paljon tyhjiä sivuja muistiinpanoja varten. Nykyään kalenterini väliin kertyy ns. tärkeitä papereita. Tämän takia erillinen nauha kalenterin päällä pitää kannet tiiviisti yhdessä, eikä välistä tipu papereita pois.

Kun sopivaa ei meinannut tulla vastaan, harmittelin jo itselleni kun on luovuttava nykyisestä. Siinä kun ei pahemmin näy vuoden aikana tarttuneet kulumajäljet, sekä jotenkin tykästyin tähän pirteään ja yksinkertaiseen ulkonäköön. Satuin Prismassa poikkeamaan ko. osastolle ja kas, sieltähän löytyi tismalleen sama kalenteri tulevallekin vuodelle. Hetken mietin onko tyhmää ostaa samanlaista kalenteria seuraavalle vuodelle, mutta kun en kerta parempaakaan ollut löytänyt ja olin muutoin vanhaani tyytyväinen. Miksipä ei! :D

Kun kalenterit laittavat vierekkäin, tässä konkretisoituu vuoden vaihdos ja uuden aloittaminen. Uusi vuosi taitaa olla yleensä ihmisillä se hetki kun muistellaan mennyttä vuotta ja kohokohtia, mutta samalla jännitetään tulevaa ja asetetaan toiveita ja haaveita tulevalle vuodelle. Vanhassa kalenterissa on muistoja tärkeistä tapahtumista, elämisen jälkiä kansissa. Kalenteri on saanut olla mukana monessa matkassa ja tapahtumassa. Sen sivuille on raapustettu mietteitä, suunnitelmia, aikatauluja.

Uusi kalenteri hohtaa vielä uutuuttaan, ja on täysin tietämätön tulevasta ja uudesta vuodesta 2016. Pari merkintää on jo suunnitteilla kirjata uuteen kalenteriin. Nämä ovat lähiaikojen suunnitelmia ja tapahtumia, mutta koskaan ei voi tietää mitä uusi vuosi tuo mukanaan ja missä mennään jälleen vuoden päästä. Uusi vuosi on myös jonkin uuden aloittamista, kalenterin sivut ammottavat tyhjyyttään – olisiko kenties aika aloittaa uusi harrastus? Näin tein vuosi sitten ja päätin harrastuspohjalta aloittaa tämän blogin kirjoittamisen. Tätä harrastusta en ole katunut, mutta vielä on paljon opittavaa ja kehitettävää.


New Year and new calendar needed! Is it wrong to buy exactly the same calendar for upcoming year as well… I believe no as long as it serves you the best way you are asking for. I have fallen for this bright color and simplicity. Let’s close the year 2015 and welcome the new 2016!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti