29.7.2017

DIY - ripped jeans
Onko haaveenasi omistaa revityt farkut, mutta et ole raaskinut maksaa rikkinäisistä housuista täyttä hintaa? Kannattaa kääntyä oman vaatekaapin puoleen, jos hyllysi notkuvat vanhoista farkuista.
Omien farkkujen repiminen on helppoa ja käy käden käänteessä. Tähän yksinkertaiseen vanhan vaatteen tuunaukseen ei tosiaankaan mene kauaa aikaa.
Tarvitset:
  • vanhat farkkusi
  • valkoinen liitu
  • sakset
  • hakaneula
  • pinsetit
  • raastimen (kuvasta puuttuu)

Pue farkut jalkaan ja mallaile peilin edessä, mihin kohtiin tahdot aukot tehdä. Merkitse liidulla aukot neliöinä tai poikittais viivoilla. Riisu housut ja leikkaa liidun jälkien mukaisesti lähekkäin muutama haluamasi pituiset halkiot vaakasuunnassa. Voit käyttää housujen sisällä rullattua sanomalehteä, jotta et vahingoita lahkeen vastakkaista puolta.
Tämän jälkeen vedä hakaneulalla valkoisia/poikittaisia lankoja yksitellen pois, mutta varovasti etteivät katkea (minä taisin tehdä rajumman puoleisesti, kun katkeili herkästi). Kunnes olet tarpeeksi monta lankaa saanut irrotettua, huomaat että pystylangat (siniset) alkavat liikkua. Poista pinseteillä pystylangat, jonka jälkeen pitäisi siitä kohtaa olla kaikki valkoiset poikittaiset langat ainoastaan näkyvillä. Siirry seuraavaan saksilla leikattuun viiltoon.
Halutessasi voit jättää viiltojen väliin “käsittelemättömän” kohdan ja rispaannuttaa sen reunoja pikkuisen (kuva3).

Tee alkuun pari eri kokoista aukkoa molempiin lahkeisiin ja mallaa jälleen housuja jalkaan. Vähitellen kun tekee lisää harkitusti eikä kerralla kaikkia, tulee farkuista kivan näköiset.
Polvien kohtiin tein pelkät viillot saksilla, joita koetin venyttää kyykkäämällä housut jalassa ja rispaten viiltojen reunoja vetämällä muutaman langan hakaneulalla.
Parastahan näissä housuissa on että paranevat vain käyttämällä. Ja sinänsä viillot ja aukot voi alkuun jättää siistin näköisiksi, koska käytössä kuitenkin rispaantuvat lisää.

Raastinraudalla voit tehdä kulumajälkiä myös (puuttuu kuvasta). käytä raastinta pysty, sekä vaakasuoraan kankaaseen haluamaasi kohtaan. Tee raastimella kulumia 2-3/lahje.

Farkut vain paranevat käytön myötä ja halutessaan aukkoja voi tehdä lisääkin, jos kovin innostuu! :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti