20.1.2015

Kaura-Banaani -paistos




Tahdon jakaa muillekin aivan mielettömän hyvän ja terveellisen aamupalan. 
Tämä aamupala kuuluu vakiona vapaisiin aamuihini nautittavaksi rauhassa ison kahvikupposen kera. 
Olen tämän ohjeen joskus toisesta blogista bongannut. En nyt muista kenen blogista, mutta paljon löydän yleensä hyviä ruokavinkkejä ja ohjeita toisten blogeista. 

Tämä aamupala on nopea toteuttaa ja et tarvitse muuta kuin:

1 kananmunan valkuaisen
1dl kaurahiutaleita
ripaus suolaa halutessa
kokonaisen banaanin
Lisäksi marjoja halutessasi

Erottele kananmunasta valkuainen pieneen kulhoon ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja halutessasi ripaus suolaa. Kaada seos kuumalle paistinpannulle ja tasoita seos mukavan pyöreäksi lätyksi. Pilko samantien lätyn päälle banaani viipaleina ja anna paistua n. 2-3min. Jos tahdot lisämakua banaaneihin, käännä lätty banaaneineen varovasti ympäri ja anna paistua n. 10-20s., jotta banaanin palat hieman sulavat ja saavat kivan rusehtavan sävyn. Kääntövaiheessa ota jo liesi pois päältä.

Kippaa lätty ylös alaisin lautaselle ja halutessasi voit syödä lätyn muiden hedelmien tai marjojen kanssa. Itse pidän jäisten mustikoiden yhdistämisestä, ja nimenomaan jäisinä. Ne sulavat mukavasti lätyn päällä, kun antaa hetken odotuttaa syömistä.

Mini paistinpannu on juuri kätevä tällaisen minilätyn paistamiseen.


Ei lisättyä sokeria, vaan mustikoihin tulee kiva jäinen huurre pintaan kun ne lisätään
 jäisinä suoraan kuuman banaanin päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti